Декриміналізація порно може додатково принести в бюджет щонайменше 5 мільярдів

Вівторок, 15 серпня 2023, 14:04 -

Декриміналізація порнографічного контенту може принести додатково щонайменше 5 млрд грн доходів у  бюджет у вигляді податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

Про це йдеться у статті ЕП.

Наразі платформи на кшталт Onlyfans сплачують податки в бюджет України – податок на додану вартість, який платять споживачі контенту. 

Натомість дохід творців, які цей контент продають, не оподатковується. Якщо доходи українських творців контенту на Onlyfans становлять 15,8 млрд на рік, то їхня повна легалізація потенційно принесе бюджету 3 млрд грн у вигляді ПДФО та військового збору.

Реклама:

Так само жодних податків не сплачують вебкам-студії. У разі декриміналізації представники цієї галузі готові реєструватися офіційно та спрямовувати ці кошти до бюджету. Якщо в Україні працюють 25 тис вебкам-моделей і кожна з них щомісяця заробляє по 1 тис дол, то надходження лише від ПДФО та військового збору з цих доходів могли б становити близько 2 млрд грн на рік.

Детальніше читайте у статті: Легальна "полуничка". Депутати хочуть узаконити порнографію: як це вплине на економіку

Нагадуємо:

Реклама:

У Верховній Раді розпочався підпис під законопроєктом про декриміналізацію порнографічного контенту. Сам документ планують зареєструвати вже цього тижня.

Реклама: