На Львівщині частина споживачів без світла через російську атаку

Вівторок, 15 серпня 2023, 11:26 -

У ході нічної атаки росіян були пошкоджені мережі обленерго у Львівській області, також внаслідок повернення спеки зросло споживання електроенергії у всій країні.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Загалом через бойові дії наразі знеструмлено 404 населені пункти. Тривають аварійно-відновлювальні роботи на Львівщині, де під час нічної ракетної атаки були пошкоджені мережі. Також були пошкодження в Дніпропетровській області, наразі всі споживачі заживлені. 

Крім того, росіяни пошкодили мережі на Донеччині, Сумщині, Харківщині та Херсонщині. З огляду на безпекову ситуацію триває відновлення живлення.

Реклама:

Повернення спеки разом із початком робочого тижня призвели до того, що у понеділок максимум споживання зріс одразу на 7% проти попереднього дня (неділі), та на 2,4% проти попереднього робочого дня 11 серпня (п’ятниця).

 Таке стрімке зростання споживання сильно перевантажує енергосистему, оскільки через масштабні ремонти на багатьох електростанціях можливість залучати додаткові потужності суттєво обмежена. В Укренерго пояснюють, що для енергосистеми 7 % збільшення максимуму споживання за добу означає необхідність швидко включити щонайменше 3 додаткові блоки на теплових електростанціях.

У вівторок здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини, Польщі, Молдови упродовж всієї доби з максимальною потужністю в окремі години до 1048 МВт. Експорт відсутній.

Реклама:

Наразі в аварійний ремонт виведено два блоки на електростанціях, які взимку зазнали масованих ракетних ударів ворога. Продовжуються масштабні ремонти на багатьох ТЕС, частина атомних енергоблоків також у планових ремонтах. Це суттєво обмежує можливість забезпечувати зростаюче споживання, особливо у вечірні години, додали в Укренерго.

Реклама: