Дискусія: "Премії Коболєва та корпоративне управління Нафтогазу: повний аналіз найважливіших фактів"

Четвер, 10 серпня 2023, 15:25
 

У п’ятницю, 11 серпня, о 10:00 проєкт Ukrainian SOE Weekly у партнерстві з "Економічною правдою" проведе експертну дискусію на тему "Премії Коболєва та корпоративне управління Нафтогазу: повний аналіз найважливіших фактів". 

Учасники обговорять, як приймалось рішення про встановлення премії для керівництва "Нафтогазу", за що була обіцяна премія, чому виникли претензії стосовно її законності та як ця історія може вплинути на реформу корпоративного управління та на верховенство права в Україні.

В дискусії візьмуть участь експерти проєкту Ukrainian SOE Weekly Андрій Бойцун, Олександр Лисенко та Дмитро Яблоновський разом з виконавчим директором CASE Україна Дмитром Боярчуком та Оляною Гордієнко — радником з корпоративного управління групи компаній ICU й колишньою головою наглядової ради Укрексімбанку.

Нагадаємо, що у січні цього року НАБУ та САП повідомили про підозру колишньому голові правління НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву у привласненні понад 229 мільйонів гривень. За версією слідства, Коболєв у 2018 році видав незаконний наказ про преміювання працівників компанії, на підставі якого йому виплатили майже 261 мільйон гривень за екстраординарні досягнення. 

Реклама:

Ця виплата була частиною премій, нарахованих керівництву компанії за історичну перемогу "Нафтогазу" над російським "Газпромом" у Стокгольмському арбітражному суді. НАБУ заявило, що премії значно перевищували законодавчо встановлені граничні розміри таких виплат.

Захід "Премії Коболєва та корпоративне управління Нафтогазу: повний аналіз найважливіших фактів" організовано за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках проєкту "Supporting Ukraine in rebuilding and recovery", який реалізує Інститут KSE.

Трансляція буде доступна на сторінках Ukrainian SOE Weekly у Facebook та YouTube. Реєстрація за посиланням.

Реклама:
Реклама: