Громадянина Латвії оштрафували на 15 тисяч євро за підтримку РФ

Четвер, 13 липня 2023, 13:51 -

Генеральна прокуратура Латвії оштрафувала громадянина республіки на 15 тисяч євро за незаконну "інтелектуальну та фізичну" підтримку РФ.

Про це, як пише "Європейська правда", агентству LETA розповіли в прокуратурі.

Зазначається, що з 2017 по листопад 2022 року обвинувачений надавав "інтелектуальну та фізичну" підтримку Росії, виходячи з особистих і корисливих мотивів.

Повідомляється, що той визнав свою провину і висловив жаль, повністю погодившись з обсягом і правовою кваліфікацією злочину, який йому інкримінують.

Реклама:

Правоохоронці висловили переконання, що обвинувачений знав про "одне із завдань Росії – зміцнення та розширення свого впливу в країнах Балтії та інших країнах ЄС, зокрема спрямоване проти державної незалежності, суверенітету, територіальної єдності Латвії, державної влади, державного апарату та національної безпеки в цілому".

Раніше Окружний суд міста Кельн присудив стягнути з уродженки України Олени Колбасникової штраф за схвалення агресії Росії.

Розслідування Reuters визначило Колбасникову та її партнера Макса Шлунда частиною прокремлівської мережі агентів впливу в Німеччині. Серед іншого, вони були причетні до збору коштів для російської армії.

Реклама:

Європейська правда

Реклама: