Нафта дорожчає на тлі схвалення законопроєкту про стелю держборгу США

П'ятниця, 2 червня 2023, 09:40 -

Ціни на нафту виросли в п'ятницю після прийняття у Вашингтоні законопроєкту про стелю держборгу США, в той час як ринки зважували ймовірність скорочення видобутку країнами ОПЕК+ на вихідних, що підтримає ціни.

Про це пише Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent виросли на 71 цент, або на 0,96%, до 74,99 долара за барель до 06:00 за Гринвічем, в той час як американська нафта марки West Texas Intermediate (WTI) подорожчала на 66 центів, або на 0,94%, до 70,76 долара, після двох днів втрат поспіль.

Ринки були заспокоєні прийняттям Конгресом законопроєкту, що призупиняє дію стелі державного боргу США, а також попередніми сигналами про можливу паузу в підвищенні ставок Федеральною резервною системою.

Реклама:

Законопроєкт був схвалений Сенатом у четвер ввечері за американським часом, що дозволило уникнути катастрофічного суверенного дефолту, який міг би потрясти світові фінансові ринки, пише Reuters.

Ринкові настрої також підтримали опубліковані в четвер дані про запаси нафти в США від Управління енергетичної інформації, які показали, що імпорт сирої нафти різко зріс минулого тижня.

Увага інвесторів зараз прикута до зустрічі 4 червня ОПЕК+.

Реклама:

Міністри ключових нафтовидобувних країн вирішуватимуть, чи варто продовжувати скорочення видобутку для підтримки доходів.

Подальше скорочення видобутку ОПЕК+ після несподіваного скорочення на 1,16 млн барелів на день у квітні буде "бичачим" фактором для цін на нафту, кажуть експерти.

Сигнали щодо такого скорочення були різноманітними: агентство Reuters та аналітики банків, включаючи HSBC і Goldman Sachs, вказували на те, що подальше скорочення видобутку малоймовірне, і що блок займе вичікувальну позицію.

Інші оглядачі ринку вказують на слабкі виробничі дані з Китаю та США, які роблять скорочення видобутку ОПЕК+ більш імовірним.

Нагадаємо:

Сенат США у четвер ухвалив двопартійний закон, підтриманий президентом Джо Байденом, який скасовує стелю держборгу в розмірі 31,4 трильйона доларів, що дозволило уникнути першого в історії дефолту.

Країни ОПЕК+ навряд чи поглиблять скорочення поставок на своїй зустрічі на рівні міністрів в неділю, незважаючи на падіння цін на нафту до 70 доларів за барель.

Економічна правда

Реклама: