Ціни на нафту знизились напередодні звіту про робочі місця в США

П'ятниця, 7 жовтня 2022, 11:04 -

Ціни на нафту знизились у п'ятницю, оскільки стабільний долар вплинув на ціни напередодні ключових даних про робочі місця в США.

Про це пише Reuters.

При цьому ціни показали тижневий приріст через рішення ОПЕК+ щодо скорочення видобутку.

Як змінились ціни

Реклама:

Ф'ючерси на нафту Brent впали на 25 центів, або 0,26%, до 94,17 доларів за барель на 06:49 за Гринвічем.

Ф'ючерси на нафту марки WTI впали на 25 центів до 88,20 долара за барель після того, як раніше досягли 89,37 долара за барель, що є найвищим показником з 14 вересня.

Причини зміни цін

Реклама:

Зміцнення долара додало тиску на ціни на нафту на тлі заяв про подальше агресивне посилення політики ФРС.

Ринки уважно спостерігатимуть за звітом про заробітну плату в несільськогосподарському секторі США, який має бути представлений пізніше в п’ятницю. Економісти прогнозують, що минулого місяця було створено 250 000 робочих місць у порівнянні з 315 000 у серпні.

Скорочення від ОПЕК+ є найбільшим з 2020 року та відбувається перед ембарго Європейського Союзу на російську нафту. Це рішення призведе до скорочення поставок на і без того обмеженому ринку, посиливши інфляцію, нагадує агентство.

Президент США Джо Байден у четвер висловив розчарування планами ОПЕК+, і він разом із офіційними особами сказав, що Сполучені Штати розглядають усі можливі альтернативи, щоб утримати ціни від зростання.

Деякі з цих варіантів включають вивільнення більшої кількості нафти зі стратегічного нафтового резерву або дослідження обмеження експорту енергоресурсів американськими компаніями. 

Нагадаємо:

Ключові міністри ОПЕК+ погодили скорочення видобутку нафти на 2 млн барелів на день.

Це найбільше скорочення видобутку нафти з часів пандемії COVID у 2020 році. Воно діятиме з листопада.

У пресрелізі ОПЕК+ уточнили, що скорочення на 2 млн б/д буде від квот, а не від реального видобутку. Враховуючи пропорцію квот та їх виконання у вересні, зниження буде менше 1 млн б/д (за підрахунками Bloomberg, 880 тисяч б/д).

Президент США Джо Байден назвав недалекоглядним рішення ОПЕК+ скоротити видобуток нафти, "поки світова економіка має справу з триваючим негативним впливом вторгнення Путіна в Україну".

Економічна правда

Реклама: