Байден відреагував на рішення ОПЕК+ скоротити видобуток нафти: що робитимуть США

Середа, 5 жовтня 2022, 18:54 -

Президент США Джо Байден назвав недалекоглядним рішення ОПЕК+ скоротити видобуток нафти, "поки світова економіка має справу з триваючим негативним впливом вторгнення Путіна в Україну".

Про це йдеться у заяві на сайті Білого дому.

"У той час, коли підтримка глобального постачання енергії має першорядне значення, це рішення матиме найбільш негативний вплив на країни з низьким і середнім рівнем доходу, які вже страждають від високих цін на енергоносії", - наголосили в Білому домі.

Там додають, що робота Байдена спільно з союзниками по всьому світу допомогла знизити ціни на бензин у США: з початку літа ціни на бензин знизилися на 1,20 долара, а найпоширеніша ціна на заправних станціях наразі становить 3,29 долара за галон.

Реклама:

За вказівкою Байдена Міністерство енергетики США поставить на ринок ще 10 мільйонів барелів зі стратегічного резерву нафти наступного місяця.

"Президент продовжуватиме керувати вивільненнями із SPR (Стратегічний нафтовий резерв США - ред.), щоб захистити американських споживачів і сприяти енергетичній безпеці, і він доручає міністру енергетики вивчити будь-які додаткові  дії для продовження збільшення внутрішнього виробництва в найближчій перспективі", - додали в Білому домі.

Адміністрація Байдена також проведе консультації з Конгресом щодо додаткових інструментів і повноважень для зменшення контролю ОПЕК над цінами на енергоносії, йдеться у заяві.

Реклама:

"Сьогоднішнє оголошення ОПЕК+ є нагадуванням про те, чому так важливо, щоб Сполучені Штати зменшили свою залежність від іноземних джерел викопного палива.

США зараз готові зробити найзначніші інвестиції в прискорення переходу на чисту енергію, одночасно підвищуючи енергетичну безпеку, посилюючи нашу залежність від чистої енергії та енергетичних технологій, виготовлених США та в США", - резюмували в адміністрації Байдена.

Нагадаємо:

Ключові міністри ОПЕК+ погодили скорочення видобутку нафти на 2 млн барелів на день.

Це найбільше скорочення видобутку нафти з часів пандемії COVID у 2020 році. Воно діятиме з листопада.

У пресрелізі ОПЕК+ уточнили, що скорочення на 2 млн б/д буде від квот, а не від реального видобутку. Враховуючи пропорцію квот та їх виконання у вересні, зниження буде менше 1 млн б/д (за підрахунками Bloomberg, 880 тисяч б/д).

Економічна правда

Реклама: