G7 чекає від України призначення ради "Нафтогазу" для проходження опалювального сезону

П'ятниця, 12 серпня 2022, 14:24 -

Посли країн "Групи семи" (G7) наголошують на важливості якнайшвидшого призначення наглядової ради НАК "Нафтогаз України" напередодні зимового сезону. 

Про це група послів у Києві заявила у п’ятницю в офіційному Twitter-акаунті німецького головування, пише "Європейська правда".

Повідомляється, що у п’ятницю дипломати зустрілися з міністром енергетики Германом Галущенком, міністром розвитку громад та територій Олексієм Чернишовим, головою НАК "Нафтогаз України" Юрієм Вітренком і головою правління НЕК "Укренерго" Володимиром Кудрицьким.

"Посли G7 зустрілися… щоб обговорити підготовку до зимового сезону та наголосили на важливості якнайшвидшого призначення наглядової ради НАК "Нафтогаз України", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Мінекономіки оголосило конкурс з відбору чотирьох незалежних членів наглядової ради "Нафтогазу" у жовтні 2021 року, а затвердження нового складу очікувалося у лютому 2022 року.

Нагадаємо, ЄС у своєму звіті про виконання Україною Угоди про асоціацію в липні висловив занепокоєння через втручання уряду в управління державною енергетичною компанією "Нафтогаз".

Реклама:
Реклама: