ООН: Для подолання голоду у світі необхідна деблокада українських портів

Понеділок, 11 липня 2022, 15:49 -

В ООН заявили, що попри важливість розблокування експорту українського зерна з використанням каналу гирла Бистре, попередити голод у світі можна лише деблокадою чорноморських портів України.

Про це заявив координатор гуманітарної допомоги ООН Мартін Гріффітс.

Гріффітс написав у своєму Twitter, що відновлення експорту українського зерна через канал Чорне море – Дунай недостатньо. 

"Оскільки відсутність продовольчої безпеки в  усьому світі стає все очевиднішою, відкриття чорноморського маршруту є нашим найкращим варіантом для подолання глобального голоду. Світ не може чекати" – прокоментував він.

Реклама:

Читайте також: Заблоковані порти – не вирок. Куди Україна перенаправляє експортні потоки і що з цього виходить

Реклама:

Нагадуємо:

Після звільнення українськими військовими острова Зміїний на Одещині від окупантів відновлено судноплавство каналом "Дунай-Чорне море".

Російський військовий флот блокує морські шляхи до портів України на узбережжі Чорного моря, унеможливлюючи безпечне перевезення зерна до інших країн.

Міжнародна спільнота побоюється, що нестача українського зерна на глобальному ринку продовольства може спровокувати ще більшу нестабільність і призвести до державних переворотів у країнах, що розвиваються.

Реклама: