Новини 9 червня: кінець пільговому розмитненню авто, Фрідман хоче громадянство України

Четвер, 9 червня 2022, 23:00 -

Про податки. Податковий комітет ВР рекомендував Раді прийняти за основу і в цілому урядовий законопроєкт №7418, який передбачає повернення мита та ПДВ на імпортні товари.

Про громадянство. Російський олігарх Михайло Фрідман консультується з українською владою стосовно того, щоб отримати українське громадянство та перереєструвати основні активи до України.

Про міграцію. Лише близько половини українців розглядають майбутнє своїх дітей чи онуків в Україні у разі, якщо зберігатиметься воєнна небезпека.

Про економіку. Валовий внутрішній продукт України скоротився у першому кварталі 2022 року на 15,1% у річному вимірі.

Реклама:

Про "друк" гривні. Національний банк шляхом придбання військових ОВДП провів емісію ще 70 млрд грн, водночас уряд прив’язав для регулятора ставку за паперами до облікової.

Ексклюзиви ЕП:

Що сталося з ринком нерухомості Києва і цінами на житло під час війни. Президент "Київміськбуду" Ігор Кушнір

Як ухвалює рішення людина, яка має вплив на майже половину ринку первинної нерухомості Києва, як війна вплинула на столичних забудовників і чи повинна держава зараз втручатися в будівництво житла? 

Ті, що залишаються спонсорами війни: як міжнародні компанії виправдовують свій невихід з Росії

З РФ пішли сотні міжнародних компаній, часто під тиском клієнтів та акціонерів. Інші продовжують надавати свої товари та послуги росіянам, а також платити податки країні-агресору. Чим вони прикриваються?

Реклама: