Профільний комітет Ради підтримав скасування податкових пільг для імпорту

Четвер, 9 червня 2022, 17:45 -

Податковий комітет ВР рекомендував Раді прийняти за основу і в цілому урядовий законопроєкт №7418, який передбачає повернення мита та ПДВ на імпортні товари.

Про це повідомив у Telegram перший заступник голови комітету Ярослав Железняк.

За його словами, проєкт документа підтримали 19 членів комітету, четверо утрималися.

У пояснювальній записці до проєкту закону йдеться, що відновлення оподаткування імпорту необхідне для наповнення держбюджету та ліквідації надмірної конкурентної переваги у порівнянні з продукцією, що виробляється всередині країни.

Реклама:

"Щодо імпортних товарів (не авто) - повертається мито та ПДВ. Про що просив бізнес. До нього ж прив’язано скасування критичного імпорту.

Для всіх авто (окрім тих, що йдуть на потреби ЗСУ) скасовується пільга ПДВ та мита, акциз з 1 липня. Паралельно Кабмін розробляє новий закон про спрощене розмитнення авто через Дію", - написав Железняк.

За його словами, також додали норму про те, що уряд може надавати дзеркальні пільги на мита на іноземних товари, які звільненні з боку наших торгівельних партнерів для України.

Голосування в залі Ради має відбутись наступного тижня.

Нагадаємо:

Кабінет міністрів пропонує повернути мита на ввезені в Україну авто для власного користування.

Читайте також: Нульове розмитнення авто прикриють. Коли це може статися та чому влада передумала

Довоєнні податки та мита повертаються. Які пільги хоче порізати уряд і чому?

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Реклама: