Компанії з українськими засновниками потрапили до сотні найвпливовіших у світі

П'ятниця, 1 квітня 2022, 08:55

Компанія Grammarly та фінтех стартап Revolut з українськими засновниками потрапили у топ-100 найвпливовіших бізнесів світу за версією журналу Time.

Про це повідомляє Forbes.

Grammarly увійшла в категорію "Інноватори" за створення сервісу на основі штучного інтелекту, який допомагає грамотно писати, а також покращує якість онлайн-листів. Понад 30 млн людей щодня використовують Grammarly, пише Time.

Платіжний сервіс Revolut, заснований росіянином Миколою Сторонським і українцем Владом Яценком, увійшов у категорію "Лідери". Увагу Time привернуло те, що під час війни в Україні Revolut став доступним для українців в ЄС.

Реклама:

Grammarly – це найдорожчий стартап України, який коштує 13 млрд доларів. У компанії три фаундера з України: Максим Литвин, Олексій Шевченко та Дмитро Лідер. Свій бізнес вони запустили в 2009 році в Києві.

Revolut – найбільший британський фінтех стартап вартістю 33 млрд доларів. У компанії, проте, є багато проблем, пише Time. Багато співробітників йдуть з роботи через жорстку корпоративну культуру, а фінансові показники компанії залишаються мінусовими.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: