"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У РФ оператори зв'язку обмежують тарифи мобільного інтернету

Четвер, 31 березня 2022, 14:23

У РФ оператори зв'язку почали відмовлятись від безлімітних тарифів - уже до літа оператори обмежать використання мобільного інтернету і на архівних тарифах, як рекомендувало Мінцифри.

Про це пише "Комерсант".

"За останній місяць багато мобільних операторів змінили тарифні плани, відмовившись від безлімітів на мобільний інтернет.

Ще 1 березня Tele2 перезапустив тариф "Преміум", який раніше включав безлімітний мобільний інтернет - тепер обмежений 60 Гб. Yota (контролюється "Мегафоном") 24 березня оновила тарифи для смартфона, повністю відмовившись від безлімітного інтернету.

Реклама:

Сам "Мегафон" 15 березня перезапустив лінійку "Без переплат", тепер внутрішньомережеві дзвінки по Росії витрачають пакет хвилин, тоді як раніше вони були безкоштовні та безлімітні. Крім того, з пакетів операторів зникають опції трафіку, що не тарифікується, на додатки, наприклад, стрімінговий сервіс Spotify", - пише видання.

У листі операторам зв'язку від 28 березня Мінцифри рекомендувало "виключити необмежене споживання", щоб збалансувати споживаний абонентами трафік.

Нагадаємо:

Мінцифри РФ надіслало найбільшим телеком-операторам лист із рекомендацією обмежити безлімітні тарифні плани для клієнтів.

Російські оператори мобільного зв'язку заявляють, що у "поточних економічних умовах" резервів обладнання вистачить на 6 місяців, а збої у їхній роботі можуть розпочатися вже влітку. 

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: