Реакція на санкції: Путін обнулив податок на прибуток російських IT-компаній

Середа, 2 березня 2022, 15:49

У відповідь на міжнародні санкції президент РФ Володимир Путін підписав указ, яким російські IT-компанії звільнять від сплати податку на прибуток до 31 грудня 2024 (запроваджується нульова ставка податку).

Про це пише Forbes Russia з посиланням на сайт Кремля.

Також таким компаніям у РФ спростять прийом на роботу іноземців та отримання ними посвідки на проживання в Росії. 

"Путін доручив забезпечити грантову підтримку перспективних розробок та дати гроші організаціям на покращення житлових умов працівників та підвищення їхньої зарплати", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Для акредитованих IT-компаній запровадять податкові пільги та преференції.

Йдеться про компанії, які заробляють на розміщенні та розповсюдженні реклами, наданні додаткових послуг через додатки та онлайн-сервіси та реалізації, встановлення, тестування та супроводження російських рішень у галузі інформаційних технологій.

Путін доручив звільнити ці організації від податкового та валютного контролю та інших видів нагляду на строк до трьох років. 

При цьому, безпосередньо працівникам IT-компаній указ вимагає надавати відстрочку від призову на військову службу до досягнення віком 27 років - на період роботи в цих організаціях.

Про санкції проти РФ та реакцію світу на вторгнення РФ в Україну читайте у статті: Назад в СРСР: що втратили "мирні" росіяни за сім днів війни, і це ще не кінець

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: