Проєкт про локалізацію загальмував доступ України до ринку держзакупівель ЄС – віцепрем'єрка

Вівторок, 3 листопада 2020, 13:15
 

Законопроєкт про локалізацію на рік відтерміновував доступ України на ринок держзакупівель ЄС.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це віцепрем’єр з євроінтеграції Ольга Стефанішина заявила під час конференції "Торгові війни: мистецтво захисту", організованого юрфірмою "Ілляшев та партнери" та Ukrainian business & trade association.

"Автори законопроєкту мають благі наміри підтримати національного виробника, однак формат законопроєкту складний до виконання, в тому числі – через реформу самоврядування",- зауважила вона.

При цьому віцепрем’єрка зазначила, що через негативну реакцію ЄС на цей законопроєкт на рік були заморожені переговори із ЄС щодо приєднання до європейського ринку держзакупівель.

Реклама:

"Ми лише зараз повертаємося до цих переговорів, проте для їх завершення потрібен щонайменше ще один рік",- зауважила вона.

У липні прем’єр Денис Шмигаль визнав, що законопроєкт №3739 про зміну правил державних закупівель продукції машинобудування, що має надає преференції продукції з локалізованим виробництвом, не відповідає Угоді про асоціацію з ЄС, а також іншим зобов’язанням України та потребує змін.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: