"Нафтогаз" звільнив Вітренка з посади глави швейцарської "дочки"

Середа, 26 червня 2019, 12:20

НАК "Нафтогаз України" звільнив Юрія Вітренка з посади глави дочірньої компанії Naftogaz Trading Europe SA (Швейцарія), призначивши замість нього Андрія Фаворова.

Про це з посиланням на повідомлення швейцарської компанії в комерційному реєстрі кантону Женева від 24 червня повідомляє enkorr.

Інші два директора швейцарської компанії не змінились. Це - Ірина Михайленко, нинішня глава ТОВ "Нафтогаз Трейдинг", і Володимир Томаш.

Нагадаємо, з січня 2019 року Фаворов очолює дивізіон "Інтегрований газовий бізнес", а з березня - виконує обов'язки голови АТ "Укргазвидобування". До цього він був співзасновником одного з найбільших приватних трейдерів газом групи компаній "Енергетичні ресурси України".

Реклама:

Вітренко до листопада 2018 року був головним комерційним директором групи "Нафтогаз" і відповідав, зокрема, за торгові операції з природним газом. Наразі Вітренко займається в "Нафтогазі" судовими спорами з "Газпромом" і координує вирішення проблем "Укрнафти".

Зі свого боку сам Вітренко заявив, що ніколи не був "главою" дочірньої компанії "Нафтогазу" в Швейцарії, тому його не можна "звільнити" з цієї посади.

"Я очолював орган, який наглядав за главою цієї компанії, паном Володимиром Томашем. У жовтні 2018 року через розбіжності у поглядах на трансформацію (реформу) "Нафтогазу" з Андрієм Коболєвим, я за власним бажанням пішов з посади головного операційного директора, яка включала і управління "інтегрованим газовим бізнесом", до складу якого входила ця дочірня компанія Нафтогазу у Швейцарії", - зазначив Вітренко.

За його словами, тоді ж він вирішив продовжувати займатися тільки питаннями протистояння з "Газпромом" та "ще обмеженим колом питань, які я не міг покинути".

"Тоді ж я сам просив виключити мене зі складу цього органу нагляду в швейцарській дочірній компанії. На жаль, цей процес тільки нещодавно був завершений", - резюмував Вітренко.

Naftogaz Trading Europe S.A. є 100% дочірньою компанією НАК "Нафтогаз України" і зареєстрована в Женеві (Швейцарія). Компанія була створена на базі Naftogaz Overseas S.A. у серпні 2016 року.

Naftogaz Overseas заснована в 2012 році з метою торгівлі нафтою, видобутої "Нафтогазом" в Єгипті.

Нагадаємо:

У 2017 році "Нафтогаз" почав імпортувати газ через швейцарську "дочку".

У травні 2019 року "Нафтогаз" дав швейцарської "дочці" ще 20 мільйонів на консалтинг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!