Справа про квартири для військових: гендиректора "Укрбуд Девелопмент" звільнили з-під варти

Четвер, 16 травня 2019, 15:55
 

Шевченківський суд Києва 16 травня визнав незаконним затримання детективами Національного антикорупційного бюро України Олега Майбороди, генерального директора компанії ТОВ "Укрбуд Девелопмент", що входить в корпорацію "Укрбуд", і звільнив його з-під варти.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Укрбуд".

"Дві доби утримуючи затриманого, детективи не вручали йому подання про обрання запобіжного заходу, а саме затримання було незаконним. Крім того, вони намагалися перешкоджати роботі суду, який розглядав справу про незаконне затримання, заявляючи невмотивований відвід судді. Адвокати впевнені, що це було зроблено з метою затягування процесу і незаконного тримання особи під вартою", - заявили в "Укрбуд".

Адвокати гендиректора "Укрбуд Девелопмент" готують заяву про злочин, вчинений працівниками НАБУ, заявляючи про перевищення ними службових повноважень.

Реклама:

За словами захисту, на момент затримання Майборода не перебував у статусі підозрюваного.

При цьому в "Укрбуд Девелопмент" стурбовані тривалістю розслідування, оскільки відкрите кримінальне провадження шкодить репутації компанії і може використовуватися в нечесній конкурентній боротьбі.

Затримання Майбороди відбулося 14 травня в рамках розслідування зловживань командувача Національної гвардії України Юрія Аллерова при обміні квартир для військовослужбовців.

Раніше детективи НАБУ повідомили колишньому командувачу Національної гвардії України Юрію Аллерову, гендиректору "Укрбуд Девелопмент" і оцінювачу про підозру в заволодінні майном НГУ у сумі понад 81 млн грн.

Мова, зокрема, йде про кримінальне провадження щодо передачі квартир для потреб Нацгвардії України, а саме, обмін житлових площ у ЖК "Аристократ" по вул. Коновальця, 34 на квартири у ЖК "Оберіг" по вул. Бориспільська, 23а, 25а, 27а.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: