У Росії збираються перевірити Facebook і Twitter

Вівторок, 18 вересня 2018, 15:02

Роскомнадзор у грудні спрямує лист Twitter і Facebook, щоб уточнити, чи виконують компанії закон про зберігання персональних даних на території Росії.

Про це заявив голова відомства Олександр Жаров, повідомляє "Новая газета" з посиланням на заборонений в Україні ресурс "РИА Новости".

"Ось закінчиться друге півріччя, я поставив собі термін 15 грудня, напишу листа відповідно: скажіть, де зберігаються ці дані? Вони мені щось дадуть. Те ж саме зроблю по відношенню до Facebook. Тобто я до кінця року, як і обіцяв, це зроблю", – сказав Жаров.

"Наскільки я знаю, вони цю роботу ведуть", – додав він.

Реклама:

За словами Жарова, Twitter уже обіцяв Роскомнадзору, що в другій половині 2018 року локалізує дані російських користувачів на території РФ.

Жаров уточнив, що листи стануть "початком перевірки" компаній.

"Ми їх інструментарно ніколи не перевіряємо, тобто приходимо і запитуємо у власника серверних потужностей, чи є договір із Twitter. Далі вже не наша робота починається. Далі ті, хто займається оперативно-розшуковою діяльністю, якщо вони вважають, що є витік персональних даних, їх не локалізовано тощо", – сказав він.

"Тому це, по суті справи, початок перевірки буде", – пояснив глава Роскомнадзору.

Рік тому Жаров заявляв, що Роскомнадзор готовий заблокувати Facebook у 2018 році, якщо компанія не виконає закон про локалізацію персональних даних.

Twitter заявляв про плани надати необхідні дані росіян до середини 2018 року.

Перенести дані вже погодилися eBay, PayPal, AliExpress, Samsung, Lenovo, Uber, Citybank, Booking.com.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: