Урожай зернових буде більшим, ніж очікувалося — Мінагро

Середа, 12 вересня 2018, 11:17
 

Мінагро збільшує прогноз урожаю зернових у 2018 році до 63,1 мільйона тонн - на 1,1 мільйона тонн. 

Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк на своїй сторінці у Facebook.

"Отже, ми коригуємо нашу попередню оцінку (60 млн тонн +) у бік збільшення та очікуємо, що врожай становитиме 63,1 млн тонн. Зростання забезпечить група пізніх зернових. Погодні умови були далекі від оптимальних, проте втрати носили фрагментарний характер і в підсумку ми маємо гідне співвідношення продовольча пшениця/фураж на рівні 60/40", - написав Мартинюк.

За його словами, прогноз експорту зерна також збільшено – до 42 млн тонн. 

Реклама:

Як повідомляється на офіційному сайті міністерства, для зберігання балансу споживання та експорту українського зерна, Мінагро разом з учасниками зернового ринку підписали Меморандум про взаєморозуміння на 2018/19 МР (укладається з 2011 року).

Наразі в Меморандумі зафіксовано обсяг прогнозованого експорту пшениці продовольчих класів на рівні 8 млн тонн та до 8 млн тонн фуражу. Потреба внутрішнього ринку в продовольчій пшениці становить 4,5 млн тонн.

Станом на 11 вересня аграріями було намолочено 35,5 млн тонн зернових та зернобобових культур з площі 10,2 млн га або 69% до прогнозу при врожайності 34,8 ц/га.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: