Ціни на нафту перейшли до зниження

Четвер, 5 липня 2018, 18:33

Ціни на нафту в четвер перейшли до зниження через несподівані дані про зростання товарних запасів в США.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

Вересневий ф'ючерс на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 18:08 подешевшав на 0,74 долара (0,95%) - до 77,5 долара за барель.

Вартість ф'ючерсу на нафту WTI на серпень на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) зменшилася до цього часу на 1,04 долара (1,36%) - до 73,1 долара за барель.

Реклама:

Згідно з даними міністерства енергетики США, запаси нафти в країні за тиждень, що завершився 29 червня, збільшилися на 1,25 млн барелів, до 417,9 млн барелів. Прогнози аналітиків, опитаних S&P Global Platts, припускали зменшення нафтових запасів на 4,5 млн барелів.

У вівторок Американський інститут нафти (API) порахував, що резерви нафти в Штатах за підсумками минулого тижня впали відразу на 4,51 млн барелів.

Тим часом запаси нафти в Кушинга, де зберігається нафта, що торгується на NYMEX, скоротилися за тиждень на 2,11 млн барелів. Таким чином, основний внесок в приріст запасів нафти внесли сховища на узбережжі Мексиканської затоки.

За оцінками Міненерго, резерви бензину в США за підсумками тижня впали на 1,51 млн барелів, дистилятів - підвищилися на 134 тис. барелів. Прогнози аналітиків передбачали зниження запасів бензину на 2,5 млн барелів, а дистилятів - на 250 тис. барелів.

Видобуток нафти в США не змінився, склавши 10,9 млн барелів на добу (б/д). Імпорт нафти збільшився на 699 ​​тис. б/д, до 9,055 млн б/д, при цьому закупівлі нафти в Канаді досягли рекорду для щотижневих даних.

Експорт нафти з США, тижнем раніше досяг позначки 3 млн б/д, скоротився на 664 тис. б/д.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: