Україна буде постачати м'ясо птиці до Японії

Вівторок, 24 липня 2018, 13:57
 

В Україні завершила свою роботу японська місія, яка перевіряла, як працює вітчизняна система контролю якості м'яса птиці.

Про це повідомляється на сайті Державної служби з питань безпеки харчових продуктів.

Делегація Міністерства сільського господарства, лісництва та рибальства Японії відвідала державні лабораторії, лікарні ветмедицини, інспекційний прикордонний пост, вітчизняні птахофабрики і спеціалізовані бійні.

Особливу увагу місія приділила можливостям державних лабораторій діагностувати хвороби птиці, зокрема на високопатогенний грип.

Реклама:

Наступним етапом переговорів стане відпрацювання умов експорту м'яса птиці та м'ясопродуктів в Японію, а також узгодження ветеринарного сертифіката.

Нагадаємо, Україна потрапила в трійку країн-лідерів з експорту курятини в ЄС.

За січень-червень 2018 року на європейський ринок країна поставила 50,1 тисяч тонн цієї продукції. За рік поставки м'яса птиці зросли на 90%.

Як відомо, наразі найбільшим виробником курятини в Україні є Миронівський хлібопродукт Юрія Косюка. За оцінками самої компанії, вона займає 55% українського ринку курятини.

Агрохолдинг також займається виробництвом зернових, соняшникової олії, продуктів м'ясопереробки. На українському ринку МХП представлено брендами Наша Ряба, Легко, Бащинский тощо.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: