Верховний Суд підтвердив 430-мільйонний штраф тютюновому монополісту Tedis

Вівторок, 19 червня 2018, 13:00
 

Верховний Суд підтвердив необхідність сплати найбільшим дистриб'ютором сигарет "Тедіс Україна" 431 мільйона гривень штрафу, накладеного Антимонопольним комітетом.

Про це повідомив глава комітету Юрій Терентьєв на своїй сторінці в Facebook.

"Тільки що Верховний Суд прийняв рішення на користь АМКУ в довгій справі з приводу дистриб'ютора сигарет "Тедіс". Рішення АМКУ від 16.12.2016 залишено в силі за винятком невеликого уточнення щодо способу виконання зобов'язання по встановленню прозорого механізму ціноутворення", - написав він.

Як відомо, скандал навколо компанії "Тедіс Україна" спалахнув наприкінці березня 2017 року.

Реклама:

31 березня генпрокурор Юрій Луценко повідомив про обшуки у "Тедіс". Аваков звинуватив компанію у фінансуванні тероризму.

"У справі компанії "Тедіс Україна", пов'язаної з російським олігархом Ігорем Кесаєвим, проводять понад 100 обшуків у декількох містах України", - повідомляв міністр.

Аваков також звинуватив тютюнового монополіста в "допомозі терористичним організаціям псевдо республік та несплаті податків".

3 квітня суд заарештував корпоративні права компанії й заборонив засновникам, працівникам "Тедіс Україна" розпоряджатися ними будь-яким чином.

5 квітня суд заарештував кошти на розрахунковому рахунку в столичній філії Приватбанку.

12 квітня Печерський суд зобов’язав повернути конфісковані тютюнові вироби компанії.

Tedis Ukraine, створена в 2011 році ТОВ "Торгова компанія "Мегаполіс-Україна", в травні 2016 року була перейменована на ТОВ "Тедіс Україна".

Детальніше про ситуацію навколо "Тедіс Україна" читайте у статті на ЕП: "Дали прикурити". Що Аваков і Луценко шукали у тютюнового монополіста

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: