Аваков розповів про обшуки у "Тедіс Україна"

П'ятниця, 31 березня 2017, 11:38

У справі дистриб'ютора тютюнових виробів "Тедіс Україна", пов'язаного з російським олігархом Ігорем Кесаєвим, проводять понад 100 обшуків у декількох містах України.

Про це написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Facebook.

"У монополіста тютюнового ринку України, а також на підприємствах "іже з ними" проводиться більше 100 обшуків... Київ, Одеса, Дніпро...", – написав він.

Фото з FB Авакова

Реклама:

За словами Авакова, "допомога терористичним організаціям псевдореспублік, несплата податків – це лише кілька епізодів "послужного списку" трудової діяльності компанії".

"2,5 мільярди гривень вивели у країну, що з нами воює. Бізнес-коріння наймогутнішого дистриб'ютора перебувають у Росії. Бенефіціари цього тютюново-убивчого бізнесу – соратники Кремля", – заявив голова МВС.

До проведення масштабної операції залучено кілька відомств: Департамент із розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури, Головна військова прокуратура, оперативники Департаменту захисту економіки й Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції.

Раніше у п’ятницю генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що у справі "Тедіс Україна" (раніше – ТОВ "Мегаполіс Україна"), власником якого є громадянин Росії Кесаєв, проводять обшуки.

Паралельно стало відомо про обшуки в Антимонопольному комітеті України.

Читайте також: Справа "Мегаполіса". Адміністрація президента нервово курить осторонь

Олена Рощенко, УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: