Гетманцев анонсував "кадрові рішення" у Податковій

П'ятниця, 21 січня 2022, 17:55
 
Данило Гетманцев
фото: слуга народу

Голова податкового комітету ВР Данило Гетманцев анонсував "кадрові рішення" в Державній податковій службі та Нацполіції за підсумками результатів боротьби з нелегальним ринком тютюну в січні.

Про це він сказав під час зустрічі з членами Європейської Бізнес Асоціації, відповідаючи на запитання щодо боротьби з нелегальним ринком тютюнових виробів, передає "Інтерфакс-Україна".

У контексті боротьби з тіньовим ринком нардеп сказав, що було встановлено "прозорий контакт" співробітників податкової та Нацполіції у сфері протидії реалізації підакцизних товарів.

"Це ми почали в грудні. МВС це почало в листопаді. Ми вже бачимо підвищення відрахувань від акцизного податку. На жаль, щодо тютюнового акцизу серед трьох видів підакцизної продукції ситуація найгірша. Але ситуація виправлятиметься", - додав Гетманцев.

Реклама:

За його словами, законопроєкти щодо криміналізації товарної контрабанди рекомендовані до другого читання.

"Вдалося (до другого читання - ред) дещо пом'якшити текст цього законопроекту (№5420 - ред.). Це компромісний варіант, ми його підтримуватимемо", - резюмував він.

Нагадаємо:

Влітку 2021 року Верховна Рада прийняла у 1 читанні законопроєкт №5420 президента Володимира Зеленського щодо криміналізації контрабанди товарів.

Законопроєкт, зокрема, пропонує встановити кримінальну відповідальність за всю товарну контрабанду, але виділити в окрему статтю контрабанду підакцизних товарів та передбачити за неї більш високу відповідальність.

Текст законопроєкту критикували бізнес-асоціації.

Європейська бізнес-асоціація наполягала на допрацюванні законопроєкту. Бізнес був проти запровадження підтриманої в першому читанні норми про відповідальність за недостовірне декларування товарів.

ЄБА зауважувала, що при ухваленні цієї норми правоохоронці зможуть притягати до кримінальної відповідальності навіть за неумисні помилки в митних деклараціях.

У версії законопроєкту, підготовленій до другого читання, профільний комітет Ради підтримав вилучення норми про недостовірне декларування.

Нова редакція проєкту закону передбачає підвищені пороги притягнення до відповідальності, на чому наголошував бізнес. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: