За 2017 рік випадки прихованого майнінгу почастішали в 340 разів

Четвер, 22 березня 2018, 19:30
 

Приховане застосування майнінгу в 2017 році підвищився слідом за зростанням вартості основних криптовалют.

Про це повідомляється в звіті антивірусної компанії Symantec, передає Ain.ua.

Особливо помітний стрибок стався в останньому кварталі 2017 року.

За цей період спроби заразити комп'ютери майнером почастішали в 85 разів. Такі ситуації становили 24% від усіх заблокованих продуктами Symantec атак в грудні, а їх загальний внесок в статистику за останні три місяці 2017-го становить 16%.

Реклама:
 

Всього за рік кількість подібних випадків зросла в 340 разів і перетворилося з незначною проблеми в один з головних способів заробітку зловмисників.

Згідно зі звітом, це пояснюється простотою розробки і установки програм-майнерів. Часто користувачі навіть не помічають фонової роботи цих додатків - замість цього їх переслідують побічні проблеми, на кшталт погіршення продуктивності або перегріву батарей. В інших випадках все закінчується підвищенням рахунків за енергоспоживання.

Одна з найпопулярніших криптовалют для подібної діяльності - Monero, видобуток якої оптимізований під використання центральних процесорів, а не графічних прискорювачів.

Відзначається, що якщо вартість основних альткоїнів різко піде вниз, криптохайджекінг зникне сам по собі, через відсутність вигоди.

Нагадаємо, на сайті Укргідрометцентру майнили криптовалюту.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: