HTC анонсувала вихід автономної VR-гарнітури

Четвер, 16 листопада 2017, 18:20

Vive Focus - абсолютно самостійний пристрій віртуальної реальності, який не вимагає підключення до смартфону або персонального комп'ютера.

Про це повідомляє HighTech.fm.

Відзначається, що всі розрахунки Vive Focus проводяться власними силами. Це означає, що користувач отримає повну свободу від проводів і зможе використати всі переваги нової системи орієнтації в просторі.

Реклама:

HTC повідомляє, що нова гарнітура оснащена системою 6-degre-of-freedom  - вона дозволяє стежити не тільки куди дивиться гравець, а й де саме він знаходиться в даний момент. Важливо, що досягається це не зовнішніми датчиками, а тими, що стоять на самому пристрої. Орієнтацію в просторі підтримує мережа з вбудованих сенсорів і камер. У конкурентів, наприклад, у Google Daydream таких функцій немає - вона розуміє тільки те, куди повертається голова.

Це черговий пристрій, який створюється, щоб зайняти поки що ще не заповнену нішу між дорогими і більш якісними гарнітурами, що вимагають підключення до ПК, і дешевими, але менш продуктивними, що використовують смартфон, як Samsung Gear VR.

Ціна пристрою від HTC ще невідома, як і інші деталі. Відомо лише, що в комплекті буде контролер з сенсорним екраном, здатний орієнтуватися в трьох вимірах. Кажуть, що в Китаї продажі почнуться в 2018 році - точної дати немає.

Нагадаємо, Facebook представив VR-шолом за 199 доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: