"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Facebook представив VR-шолом за 199 доларів

Четвер, 12 жовтня 2017, 09:50 -

Компанія Facebook представила гарнітуру віртуальної реальності Oculus Go за 199 доларів і знизила ціну на попередню модель Oculus Rift.

Про це стало відомо на презентації Oculus Connect 4 event.

На презентації Марк Цукерберг заявив, що все ще планує зробити віртуальну реальність неймовірно популярною. За словами глави Facebook, він збирається розширити кількість користувачів віртуальної реальності до одного мільярда.

Реклама:

Для цього компанія вирішила випустити якісний і недорогий VR-шолом Oculus Go, вартість якого починатиметься від 199 доларів. 

Oculus Go не вимагає підключення до комп'ютера, ігрової консолі або смартфону і працює автономно. Розширення вбудованого LCD-дисплея становить 2560 на 1440 пікселів. Також у шолома є 3,5-міліметровий роз'єм для навушників і вбудовані у ремені динаміки, на випадок відсутності навушників. За словами розробників, звук виходить об'ємний, щоб користувачі могли зрозуміти, з якого боку від них розташоване його джерело в віртуальному просторі.

У гарнітурі використовуються лінзи Френеля нового покоління, які здатні позбавити користувачів від door effect, через який видно темні проміжки між пікселями. У комплекті з Oculus Go поставляється один контролер рухів Santa Cruz. Як і сама гарнітура, контролер працює автономно і не вимагає спеціальних датчиків в кімнаті.

Розробники відзначають, що "Oculus Go - найлегший варіант спробувати VR" і позиціонують гарнітуру як засіб для гри, перегляду фільмів і концертів, а також спілкування з друзями у віртуальній реальності.

У продаж Oculus Go повинна надійти вже на початку 2018 року.

Компанія також знизила ціну на попередню преміальну модель Oculus Rift, яка, починаючи з цього дня, буде коштувати 399 доларів. Нагадаємо, ще на початку поточного року ця гарнітура коштувала 799 доларів.

За словами голови VR-відділу компанії Хьюго Барра, на даний момент Oculus Rift - це найкраща VR-гарнітура за найкращою ціною.

Нагадаємо, компанія Facebook придбала компанію Oculus VR.

Компанія Oculus VR, що розробляє окуляри віртуальної реальності Oculus Rift, була заснована в 2012 році, її очолює один із засновників, Брендан Іріб.

Спочатку творці пристрою вирішили профінансувати проект за допомогою сайту Kickstarter. Вони попросили на розробку шолома 250 тисяч доларів, проте у результаті зібрали майже в десять разів більше цієї суми.

Рекомендуємо почитати: Сейшели, Марс та ігри для дорослих у вашій квартирі. Як віртуальне стає реальністю

Аліна Полякова, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: