Газовидобувні компанії звинувачують Кабмін у блокуванні видобутку газу

Четвер, 30 березня 2017, 16:45

Асоціація газовидобуваючих компаній України вважає, що бездіяльність влади щодо статусу угоди про розподіл продукції унеможливлює розвиток Юзівської площі.

Про це повідомили ЕП у прес-службі асоціації газовидобувних компаній України.

Нагадаємо, окружний суд Києва задовольнив позов компанії Yuzgas B.V. до кабінету міністрів і визнав протиправним його відмову поступитися нідерландській компанії часткою в угоді про розподіл продукції з розробки Юзівської площі (Харківська та Донецька області).

Асоціація вважає, що постанова суду на користь Yuzgas B.V. цементує правову невизначеність статусу Юзівської газоносної площі. Це робить неможливим проведення нового, повноцінного та відкритого конкурсу для залучення інвестора для розробки ділянки, що складає 20% від площі усіх нафтогазових ліцензійних ділянок в Україні.

Реклама:

Члени асоціації вважають, що єдиним можливим та раціональним вирішенням ситуації, що склалась, повинно стати якнайшвидше припинення дії УРП.

Нагадаємо, в жовтні 2015 року ТОВ "Надра Юзівська" (контролюється НАК "Надра України") оголосила новий конкурс по залученню інвестора для реалізації УРП щодо Юзівської площі замість компанії Shell, яка відмовилася від участі в цьому проекті.

Переможцем конкурсу в липні 2016 року була оголошена Yuzgas B.V.

Yuzgas B.V. була спеціально заснована фондом прямих інвестицій Emerstone Energy для участі в конкурсі з проекту розвідки і видобутку вуглеводнів в межах ділянки Юзівська на умовах угоди про розподіл продукції з урядом України.

Emerstone Energy входить в Emerstone Capital Partners бізнесмена Ярослава Кінаха.

За словами Кінаха, фонд розпоряджається грошима закордонних інвесторів, але імена їх тримає у секреті.

Наразі відомо, що раніше він був членом наглядової ради компанії "XXI століття" та одним з організаторів ІPO компанії на Лондонській біржі. Лід-менеджером того розміщення виступав ІNG Bank, у якому за цей напрямок відповідав Макар Пасенюк.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: