Ахметов може втратити від 5 до 10 мільйонів доларів щомісяця через блокаду - Dragon Capital

Вівторок, 21 лютого 2017, 17:40

Холдинг"Метінвест" українського олігарха Ріната Ахметова, може втратити від 5 до 10 млн доларів на рівні EBITDA щомісяця через блокаду Донбасу.

Про це повідомляє інвестиційна компанія Dragon Capital, пише Громадське.

"Неможливість відвантаження залізної руди на Єнакіївський металургійний завод призведе до переорієнтації з експорту сталі на експорт руди, що дозволить зменшити збитки від блокади", - йдеться у повідомленні.

"Нещодавнє значне зростання вартості залізної руди на міжнародних ринках (+20% з початку року) призвело до часткового перерозподілу маржі з виробництва сталі у бік залізної руди. В цілому, ми оцінюємо, що "Метінвест" втратить від 5 до 10 млн доларів на рівні EBITDA (фінансовий показник валового прибутку підприємства) щомісяця, поки залізнична блокада триває", - зазначили у Dragon Capital.

Реклама:

Нагадаємо, 21 лютого Єнакіївський металургійний завод і ПАТ "Краснодонвугілля", що входять до групи "Метінвест" і розташовані на окупованій території, зупиняють виробництво через блокаду залізничного сполучення в зоні АТО.

 
Як відомо, 16 грудня 2016-го бійці добровольчих батальйонів заявили, що якщо протягом семи днів усі українські військовополонені не будуть звільнені терористами, добровольці почнуть тотальну блокаду окупованих територій.

26 грудня добровольці оголосили про блокаду. Колишній в.о. начштабу батальйону "Айдар" Валентин Лихоліт пообіцяв не пропускати метал, вугілля, деревину та промислові партії алкоголю і сигарет.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: