Блокада Донбасу: Два заводи Ахметова зупиняють роботу

Вівторок, 21 лютого 2017, 09:01

Єнакіївський металургійний завод і ПАТ "Краснодонвугілля", що входять до групи "Метінвест" і розташовані на окупованій території, зупиняють виробництво через блокаду залізничного сполучення в зоні АТО.

Про це йдеться на сайті "Метінвесту".

"Єнакіївський металургійний завод (ЄМЗ, включаючи підрозділ у Макіївці), виробник сталі, та об'єднання "Краснодонвугілля", виробник коксівного вугілля, Групи Метінвест зупиняють виробництво. Причиною зупинки стали бойові дії, що тривають, та блокада залізничного сполучення між Україною та неконтрольованою територією на південному сході країни", - йдеться в повідомленні.

У прес-релізі наголошується, що після того, як протестуючі заблокували рух на перегоні Ясинувата - Скотовата, ввезення сировини і вивезення готової продукції стали неможливими.

Реклама:

В даний час на Єнакіївському метзаводі завершилися роботи з підготовки до тимчасової консервації. Макіївська філія ЄМЗ буде зупинена 25 лютого.

Також повідомляється, що через блокаду залізничного сполучення зупинився видобуток на всіх шахтах вугільного об'єднання "Краснодонвугілля".

При цьому в повідомленні підкреслюється, що підприємства платять податки в Україні.

"Єнакіївський металургійний завод і Краснодонвугілля зареєстровані на підконтрольній Україні території і сплачують усі передбачені законом України податки і збори до державного бюджету", - наголошується в заяві.

Також йдеться про те, що Метінвест не має наміру скорочувати персонал ЄМЗ (включаючи його Макіївську філію) і Краснодонвугілля. Всіх співробітників цих підприємств виведуть в простій зі збереженням 2/3 окладу.

 
16 грудня 2016-го бійці добровольчих батальйонів заявили, що якщо протягом семи днів усі українські військовополонені не будуть звільнені терористами, добровольці почнуть тотальну блокаду окупованих територій.

26 грудня добровольці оголосили про блокаду. Колишній в.о. начштабу батальйону "Айдар" Валентин Лихоліт пообіцяв не пропускати метал, вугілля, деревину та промислові партії алкоголю і сигарет.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: