Японія виділить Україні 290 тисяч доларів на медицину та освіту

П'ятниця, 27 січня 2017, 16:31

Уряд Японії в 2017 році має намір виділити близько 290 тисяч доларів на проекти благодійних організацій в сфері медицини та освіти, що реалізуються в Україні.

Про це сказав посол Японії в Україні Шигекі Сумі під час церемонії підписання грантових угод з благодійними організаціями, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми дуже раді підписанню цих п'яти проектів, чотири з яких спрямовані на медицину і один - на освіту. Це вкрай важливо для України", - сказав посол.

Передбачається, що загалом буде реалізовано п'ять проектів, по одному в Сумській, Запорізькій, Дніпропетровській, Миколаївській та Одеській областях.

Реклама:

Проект модернізації медичного обладнання в Краснопільській центральній районній лікарні (Сумська область) спрямований на закупівлю ендоскопічної системи з гастроскопом, концентратори кисню, парового стерилізатора і стерилізатора.

У Запорізькій області на грантові кошти буде закуплено відеоендоскопічну систему і мікроскоп для обласного протитуберкульозного клінічного диспансеру.

До Новомосковської центральної районної лікарні (Дніпропетровська область) буде закуплено лапароскопічну систему.

Для Первомайської центральної міської багатопрофільної лікарні (Миколаївська область) благодійні фонди придбають операційний стіл, монітор пацієнта, ультразвуковий інгалятор, пульсометр, аспіратор і апарат штучної вентиляції легенів.

У Жовтневому навчально-виховному комплексі "Загальноосвітня школа I-III ступенів - дошкільний навчальний заклад" (Одеська обл.) буде проведена заміна даху та вікон, відремонтовано стіни.

Ці проекти будуть реалізовані за рахунок безповоротної фінансової допомоги уряду Японії в рамках програми підтримки культурних проектів "Кусаноне".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: