Ціни на нафту знижуються на тлі зростання запасів у США

Четвер, 29 грудня 2016, 10:21

Світові ціни на нафту знижуються в четвер на даних Американського інституту нафти щодо зростання запасів "чорного золота" в США.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 8:16 вартість березневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,14% - до 56,88 долара за барель. Ціна лютневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшувалася на 0,54% - до 53,77 долара за барель.

За даними API, запаси нафти збільшилися на 4,2 мільйона барелів за тиждень, що завершився 23 грудня. Опитані агентством Рейтер аналітики припускали, що індикатор знизиться на 2,1 мільйона барелів.

Реклама:

Стримує здешевлення "чорного золота" очікування інвесторами вступу в силу домовленостей щодо обмеження видобутку нафти країнами, що входять і не входять в ОПЕК з кінця січня 2017 року.

ОПЕК на засіданні 30 листопада домовилася про скорочення видобутку на 1,2 мільйона барелів на день - до 32,5 мільйона барелів.

Країни, що не входять в ОПЕК, 10 грудня погодили скорочення власного видобутку сумарно на 558 тисяч барелів на добу, в тому числі Росія - на 300 тисяч барелів. Скорочення почнеться з січня, угода укладена на перше півріччя з можливістю пролонгації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!