Медведєв побачив передумови для розвалу СОТ

Понеділок, 7 листопада 2016, 17:24

Прем'єр Росії Дмитро Медведєв бачить передумови для розвалу Світової організації торгівлі.

Про це сказав Медведєв на прес-конференції за підсумками переговорів з прем'єром Держради КНР Лі Кецяном, передає "Інтерфакс-Україна".

"Якщо раніше були побоювання з приводу впливу СОТ на стан справ в нашій економіці, то зараз у нас побоювання іншого порядку - як би ця сама СОТ не розвалилася, і в результаті в світових торгових відносинах не виникли проблеми, пов'язані з регулюванням основних процесів в торгівлі", - сказав він.

Саме тому, підкреслив прем'єр РФ, "ми найуважнішим чином відстежуємо, що відбувається в сфері інтеграції в інших регіонах".

Реклама:

"Подивіться, на яких підставах відбувається створення нових торгових майданчиків і організацій, які створюються і на Заході, і Сході за моделлю TTIP. Вони в значній мірі йдуть врозріз з тими законами, які були покладені в основу СОТ", - підкреслив він.

За словами Медведєва, "це, звичайно, суверенна воля країн, які їх утворюють, але нас хвилюють процеси, які розгортаються в сфері міжнародної торгівлі, відбувається до певної міри її фрагментація".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: