Лондон очолив список найбільших фінансових центрів світу

Понеділок, 26 вересня 2016, 18:37

Лондон зберіг за собою перше місце в списку найбільших фінансових центрів світу, проте Нью-Йорк скоротив своє відставання до британської столиці до мінімуму.

Про це йдеться в огляді фінансової консалтингової компанії Z/Yen Group Ltd., яка раз на півроку розраховує Global Financial Centres Index.

Лондон отримав у рейтингу 795 пунктів, Нью-Йорк - 794 пункти. Півроку тому відставання складало 8 пунктів.

Експерти зазначають, що скорочення розриву не пов'язане з результатами референдуму, на якому британці проголосували за вихід країни з ЄС, оскільки збір даних завершився за кілька днів до голосування.

Реклама:

На третьому місці в списку, як і півроку тому, виявився Сінгапур (752 пункти), на четвертому - Гонконг (748 пунктів), на п'ятому - Токіо (734 пункти).

Цюріх опустився з шостого місця відразу на дев'яте, пропустивши вперед три північноамериканських фінансові центри: Сан-Франциско, Бостон і Чикаго, але обійшовши Вашингтон.

Дубай зберігає перший рядок у списку найбільших фінцентрів Близького Сходу і 18-те у світі, в Африці лідером є Касабланка (30-е місце в світі), в Латинській Америці - Сан-Паулу (51-е) і Ріо-де-Жанейро (54-те).

Варшава визнана провідною фінансовою центром у Східній Європі (45-те місце в світі, плюс 3 позиції в рейтингу). Рига півроку тому вперше опинилася в рейтингу і посіла 71-ше місце, підскочила на 19 позицій, до 52-го місця, тоді як Таллінн піднявся відразу на 28 рядків і зайняв 50-те місце.

Тим часом Москва впала в рейтингу на 17 позицій, до 84-го місця, Санкт-Петербург опустився на 3 рядки, до 85-го місця.

Індекс світових фінансових центрів був вперше опублікований в 2007 році і оновлюється кожні півроку (нинішній випуск став вісімнадцятим за рахунком) на основі опитування понад 3 тисячі професіоналів.

Він враховує п'ять груп показників (всього 105 індивідуальних чинників): бізнес-обстановка, фінанси, інфраструктура, людський капітал і репутація. Загалом Z/Yen розглянула понад 100 міст.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: