Коломойський програв суд по ОПЗ

П'ятниця, 29 липня 2016, 14:58

Компанія "Нортіма", підконтрольна фінансово-промисловій групі "Приват", програла суд першої інстанції, намагаючись відстояти результати приватизаційного конкурсу щодо ОПЗ.

Про це заявив голова Фонду державного майна України Ігор Білоус на своїй сторінці у Facebook.

"До Фонду нарешті надійшла відповідна Постанова Окружного адміністративного суду Києва від 18 липня 2016 року. Цього рішення ми чекали ще з 21 квітня, відколи суд перейшов у письмове провадження…Усі ці три місяці суд висів домокловим мечем над інвесторами, яким ми марно намагалися пояснити, що жодних шансів у Нортіми немає, що єдина мета позову – психологічний тиск на потенційних покупців", - написав Білоус.

"Звичайно, Окружний суд – лише перша інстанція, і у компанії "Нортіма" є 10 днів (з моменту отримання рішення) на те, щоб подати апеляцію. Але результати цього судового засідання - це вже дуже добра новина. І для нас, і для інвесторів", - додав він.

Реклама:

Нагадаємо, що 18 травня Кабінет міністрів прийняв рішення щодо умов приватизації 99,6% Одеського припортового заводу.

Як повідомлялося, Фонд держмайна планував в кінці липня 2016 року закрити угоду з продажу 99,6% акцій Одеського припортового заводу.

Проте компанія "Нортіма" вимагала через суд укласти договір купівлі-продажу 99,6% акцій ОПЗ на підставі першої приватизації заводу.

У липні минулого року Коломойський пояснював позов "Нортіми" відстоюванням своїх прав і спробою домогтися пріоритетного права купівлі ОПЗ.

Одеський припортовий завод - другий за величиною виробник аміаку і карбаміду і третій - з випуску азотних добрив в Україні. Підприємство також здійснює перевантаження хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт.

Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з прийому, охолоджування і перевантаження аміаку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: