В будинках без ОСББ керуючого будуть обирати місцеві ради

Вівторок, 14 червня 2016, 12:16

Верховна рада проголосувала за основу і в цілому за зміни у закон "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку", якими передбачається, що в будинках без ОСББ, керуючого будуть обирати місцеві ради.

За прийняття відповідного законопроекту у першому читанні проголосувало 259 народних депутатів.

У законі сказано, що у разі, якщо протягом року з дати набрання чинності цим законом співвласники багатоквартирного будинку, в якому не створено ОСББ, не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком, управління таким будинком здійснюється управителем, який призначається на конкурсних засадах виконавчим органом місцевої ради.

"У такому разі ціна послуги з управління багатоквартирним будинком визначається за результатами конкурсу, який проводиться в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади", - сказано у пояснювальній записці до закону.

Реклама:

Також співвласникам надається право достроково розірвати договір з призначеним на конкурсних засадах управителем в будь-який момент, якщо вони визначаться із формою управління багатоквартирним будинком.

Для цього співвласники мають повідомити управителя про дострокове розірвання договору не пізніше ніж за два місяці до дати такого розірвання.

Співвласники багатоквартирних будинків, утримання яких здійснювали житлово-будівельні кооперативи і далі зможуть відшкодовувати витрати на утримання будинків таким кооперативам до моменту створення ОСББ або прийняття співвласниками рішення про форму управління багатоквартирним будинком.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: