Голова ВТБ каже, що панамські документи брешуть про російські банки

Четвер, 7 квітня 2016, 14:33

Інформація про російські банки в панамських документах абсолютно брехлива, хоча сама тема деофшоризації актуальна для банків, які виступають за підвищення прозорості в секторі.

Про це заявив президент ВТБ Андрій Костін на з'їзді Асоціації російських банків, пишуть "Ведомости".

"Тема панамських документів заслуговує на увагу, так як має безпосереднє відношення до російського банківського сектора. Російські банки виступають за деофшоризацію фінансової діяльності. Тому що для банків чим менше прозорості, тим більші ризики, які банки беруть на себе", - сказав він.

Костін відзначив, що панамські документи, "створені як журналістське розслідування і при активній підтримці іноземних спецслужб", ніяк не сприяють боротьбі з офшорами.

Реклама:

"Що стосується роботи російських банків, все, що там (в панамських документах) говориться, має брехливий характер і не має нічого спільного з правдою", - заявив він і підкреслив, що кіпрський банк, у якого є частка в ВТБ, ніколи не кредитував музиканта Сергія Ролдугина, названого в розслідуванні близьким другом президента Росії.

На цьому тижні Костін вже назвав нісенітницею все розслідування, включаючи зв'язок наближених президента Володимира Путіна з офшорними транзакціями на суму близько 2 млрд доларів.

Як зазначалося у розслідуванні, яке опублікував Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ) 3 квітня, безпосередньо з офшорами тісно пов'язаний близький друг Володимира Путіна - Сергій Ролдугін, якого  називають "власником тіньової офшорної імперії з активами в мільярди доларів". 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: