МЕРТ створив інформаційний ресурс для публічних закупівель

Вівторок, 26 квітня 2016, 12:01

Міністерство економічного розвитку і торгівлі створило спеціальний інформаційний ресурс для державних замовників - Infobox.

Про це йдеться у повідомленні МЕРТ.

Згідно з повідомленям, головне завдання ресурсу - забезпечити інформаційну підтримку замовникам під час реформування системи публічних закупівель і переведення всіх державних тендерів в електронну систему ProZorro.

"Ресурс поєднує численні напрацювання, які команда ProZorro зібрала протягом пілотного етапу проекту електронних закупівель", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

"Із самого старту роботи системи в лютому 2015 року, ми активно працювали із замовниками - органами центральної влади, державними компаніями, комунальними підприємствами", - розповідає керівник департаменту регулювання державних закупівель Мінекономрозвитку Олександр Стародубцев.

"Ми розповідали про побудову системи, принципи її роботи і безперечні переваги електронних закупівель для замовників. Величезна економія, яку система ProZorro дозволила отримати ще на етапі пілоту, а це близько мільярда гривень, тільки підтверджує цю тезу", - додав він.

За його словами, майже всі міністерства, відомства, великі держкомпанії приєдналися до ProZorro ще на етапі пілоту. Крім того, активно співпрацюють із електронною системою окремі органи місцевої влади, наприклад, КМДА і Дніпропетровська ОДА.

"За цей час вони суттєво покращили свої навички користування системою і навчилися отримувати від неї неабияку користь для своєї громади. Але не всі замовники активно використовують систему, хоча у 2016 році відбувається повний перехід на електронні закупівлі", - зазначив Стародубцев.

Він додав, що команда ProZorro провела безпрецедентну за обсягом навчальну роботу для замовників.

Власне ресурс Infobox – це ще один канал для державних замовників отримувати необхідну інформаційну підтримку, розповіла Надія Бігун, заступник генерального директора ДП "Зовнішторгвидав України".

"Після завершення першого етапу реформи саме це державне підприємство, підпорядковане Мінекономрозвитку, отримало від Transparency International права на систему ProZorro", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, з 1 квітня всі державні закупівлі в Україні були переведені в електронний формат.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: