Залізниця купила у Ахметова сталі на мільярд - рейки за минулорічними цінам

Вівторок, 26 квітня 2016, 10:31

Філія "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Українська залізниця" 20 квітня за результатами тендерів уклала низку угод з ТОВ "Метінвест-СМЦ" на постачання металевих виробів на 870,80 млн гривень.

Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

Більша частина закупівлі 606,91 млн гривень припала на рейки Р65 Р-65 з загартованою поверхнею кочення 1 категорії, довжина 25 метрів марка сталі К76Ф. Їх придбали по 24 918 грн/т. Це на рівні осіннього тендеру "Укрзалізничпостачу", коли рейки були придбані по 24 384 грн./т.

Також у "Метінвесту" придбано підкладки роздільного скріплення 1КБ-65, накладки рейкові двоголові для залізниць широкої колії 1Р65 (марка сталі К54), прокат, швелери, кутики різних розмірів. У всіх випадках ціни на окремі найменування не оприлюднено.

Реклама:

Єдиним конкурентом фірми Ріната Ахметова було ТОВ "Метал Холдінг Трейд" Сергія Лойченка.

Фактичне збереження ціни відбулось на фоні зростання ціни сталі на світових ринках, яка з початку року до квітня виросла на третину і продовжує дорожчати далі.

За даними інвесткомпанії "Конкорд кепітал", з початку року євробонди "Метінвесту" виросли у ціні на 50% разом з паперами інших українських металургійних компаній.

Разом з тим, по іншим напрямкам залізниця піднімає закупівельні ціни набагато більше. Наприклад, стрілочні переводи та пов’язане механічне устаткування було придбано на 10-20% дорожче від тендеру минулого року.

Цього разу підряд вартістю 226,19 млн гривень було розіграно між двома посередницькими фірмами "Арго" і "АКБ Тяжмашкомплект", тоді як торік на тендері змагались заводи-виробники Ріната Ахметова та Загіда Краснова.

У березні "Центр забезпечення виробництва" віддав перемогу на тендері на постачання елементів колії за 91,85 млн гривень фірмі "Експозиція" з групи народних депутатів Богдана і Ярослава Дубневичів (Блок Петра Порошенка).

При цьому залізничники не допустили до тендеру дешевшу на 15% заявку "Трансінвест Холдингу" з групи Ахметова, оскільки "Укрзалізниця" не узгоджувала цю продукцію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!