Коболєв розповів, від чого залежить рішення про санацію "Укрнафти"

Середа, 20 квітня 2016, 15:35

Затримка з ухваленням рішення про санацію ПАТ "Укрнафта" насамперед пов'язана з позицією Міністерства фінансів та Державної фіскальної служби.

Про це повідомив голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв журналістам у Києві в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми перебуваємо у важкій дискусії з Мінфіном і податковою. Від їх позиції з цього питання залежатимуть дата зборів (наглядової ради - Ред.) і потенційні рішення, які там буде прийнято", - сказав він.

Як повідомлялося, засідання наглядової ради "Укрнафти", заплановане на 12 квітня, було перенесено на невизначений термін.

Реклама:

На засіданні НС "Укрнафти" планувалося обговорити фінансовий стан компанії і можливе проведення санації.

Нагадаємо, що заборгованість ПАТ "Укрнафта" перед державним бюджетом за станом на 1 січня 2016 року становить 10,4 млрд гривень.

Борг сформувався переважно за рахунок несплати самостійно задекларованих сум рентних платежів, а також ПДВ і податку на прибуток.

При цьому дебіторська заборгованість становить 18,676 млрд гривень.

Чистий збиток "Укрнафти" за 2015 рік становить 4,9 мільярда гривень.

"Укрнафта" є найбільшою нафтовидобувною компанією країни. У 2015 році вона отримала чистий збиток 4,91 млрд гривень проти 1,26 млрд гривень чистого прибутку в 2014 році. Чистий доход підприємства минулого року зріс на 3,8% - до 28,94 млрд гривень.

НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних з акціонерами ПриватБанку (Дніпропетровськ), - близько 42% акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: