Наглядова рада "Укрнафти" розгляне питання санації на наступному тижні

Вівторок, 22 березня 2016, 12:08

На засіданні наглядової ради ПАТ "Укрнафта", яке відбудеться 28 березня, головною темою стане розгляд фінансового становища та ініціювання процедури санації.

Про це йдеться в документі, який є в розпорядженні ЕП.

Як зазначається, одним з питань буде розгляд поточного фінансового становища "Укрнафти" з метою визнання наявності ознак неплатоспроможності або загрози такої і необхідність проведення заходів щодо фінансового оздоровлення компанії.

Крім того, буде обговорюватися дача згоди на підготовку введення процедури санації "Укрнафти" до відкриття провадження про банкрутство і заходів, пов'язаних з цією процедурою.

Реклама:

Також правлінню може бути доручена розробка проекту плану санації і реалізації необхідних заходів для запровадження процедури.

На зборах може бути прийнято рішення про скликання і проведення позачергових зборів акціонерів "Укрнафти" з питання надання згоди на введення процедури санації.

Нагадаємо, що 16 березня голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв доручив директору департаменту корпоративних прав переговори з головою правління "Укрнафти" Марком Роллінсом щодо початку процесу санації компанії.

Як повідомлялося, глава правління ПАТ "Укрнафта" Марк Роллінс раніше заявив, що рекомендуватиме наглядовій раді компанії почати процедуру досудової санації для погашення заборгованості.

Нагадаємо, що заборгованість ПАТ "Укрнафта" перед державним бюджетом за станом на 1 січня 2016 року становить 10,4 млрд гривень.

Борг сформувався переважно за рахунок несплати самостійно задекларованих сум рентних платежів, а також ПДВ і податку на прибуток.

При цьому дебіторська заборгованість становить 18,676 млрд гривень.

Чистий збиток "Укрнафти" за 2015 рік становить 4,9 мільярда гривень.

Раніше Роллінс заявляв, що ПАТ "Укрнафта" розрахується з державним бюджетом України за податковими боргами після покриття газової, дебіторської заборгованості перед компанією.

Нагадаємо, олігарх Ігор Коломойський, який зараз живе в Женеві, знову прибув до Києва.

Секретаріат Кабміну пояснював, що Яценюк і Коломойський зустрічалися з питання компанії "Укрнафта" 21 лютого.

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: