Вкладники банку"Хрещатик" зможуть отримати виплати з 12 травня - Фонд

Середа, 20 квітня 2016, 12:15

Фонд гарантування може розпочати виплати вкладникам банку "Хрещатик" 12 травня.

Про це йдеться у повідомленні Фонду гарантування.

Як зазначається, реєстр вкладників банку "Хрещатик", які мають право на отримання гарантованої суми, вже опрацьований уповноваженою особою на 98%.

"Ми вже опрацювали 98%реєстру владників. Ще потрібно звірити інформацію приблизно щодо семи тисяч вкладників, за якими було виявлено дублювання записів, невідповідність даних тощо", - зазначив уповноважений Фонду гарантування на здійснення тимчасової адміністрації у ПАТ КБ "Хрещатик" Ігор Костенко.

Реклама:

За його словами, зараз робиться все для того, щоб розпочати виплати вкладникам Банку "Хрещатик". Прогноз початку виплат - 12 травня 2016 року.

Водночас, з метою виведення неплатоспроможного Банку"Хрещатик" з ринку найменш витратним способом, Фонд гарантуваннядо 20 квітня 2016 року оголосив про пошук потенційних інвесторів.

Як відомо, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб шукає інвестора для виведення з ринку неплатоспроможного банку "Хрещатик".

Нагадаємо, 5 квітня НБУ визнав банк "Хрещатик"неплатоспроможним, а Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію.

Як відомо, 24,9379% акцій банку належить Київській міській державній адміністрації.

Опосередкованими власниками банку є Андрій Іванов з часткою 37,44% і Микола Солдатенко з часткою 24,2% акцій.

Як повідомлялося, за даними НБУ, на 1 жовтня за розміром активів банк займав 18 місце (10,090 млрд гривень) серед 122 діючих банків.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!