Шульмейстер презентував стратегію розвитку "УЗ" та хоче її очолити

Понеділок, 11 квітня 2016, 14:13

Колишній перший заступник Міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер приймає участь у конкурсі на посаду голови правління "Укрзалізниця".

Про це він повідомив на своїй сторінці Facebook.

У конкурсній пропозиції, яку Шульмейстер запропонував Комісії при Комітеті з призначення керівників особливих важливих для економіки підприємств, він пропонує відмовитися від крос-субсидування, перебудувати модель руху потягів, приватизувати частину промислових підприємств, зробити пасажирські перевезення пріоритетними для "УЗ".

 натисніть для збільшення


Також Шульмейстер має на меті через діалог з урядом ухвалити закон"Про залізничний транспорт", розробити комплексну стратегію розвитку "УЗ" та єдину IT-систему обліку, створити підрозділи бізнес-аналізу, управління ризиками, фінансового контролінгу.

Реклама:

Крім того, у запропанованій Шульмейстером стратегії говориться про необхідність скорочення за 3 роки 80 тисяч працівників та збільшити капітальні інвестиції з 0,2 млрд доларів до 1,5 млрд доларів.

 натисніть для збільшення

Шульмейстер також пропонує трьохетапну програму фінансового оздоровлення, яка включає реструктуризацію поточного боргу, залучення боргових коштів під нові проекти та залучення акціонерного фінансування.

11 січня 2016 року Кабмін звільнив Володимира Шульмейстера з посади першого заступника міністра інфраструктури.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!