Пожежники можуть заблокувати виплати вкладів "Укрінбанку"

Середа, 16 березня 2016, 20:47

Фонд гарантування відзначає надмірну зацікавленість контролюючих відомств технічним станом приміщень неплатоспроможного "Укрінбанку", що може стати перешкодою для безперебійного процесу виплат його вкладникам гарантованої суми.

Про це повідомляє прес-служба Фонду.

Як наголошується, після запровадження в банку тимчасової адміністрації на адресу уповноваженої особи почали надходити численні повідомлення про планові перевірки додержання вимог законодавства у сфері пожежної і техногенної безпеки, охорони навколишнього природного середовища, обстежень з питань технічного стану тощо.

"З початку року різноманітними контролюючими відомствами заплановано проведення 17 таких перевірок. Цікаво, що, як вказано у акті Державної служби з надзвичайних ситуацій, перевірки приміщення головного офісу "Укрінбанку" на Вознесенському узвозі у Києві не проводились жодного разу за весь час господарської діяльності банку", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У Фонді повідомили, що в акті перевірки представники ДСНС зокрема вказали на такі порушення:

- опорядкування (облицювання) стель та підлоги на шляхах евакуації виконано з матеріалів з невідомими показниками пожежної небезпеки";

- не всі килимові доріжки у коридорах прикріплені до підлоги;

- у сходових клітинах влаштовані приміщення (підсобні приміщення під сходовою клітиною в підвалі);

- трубопроводи й насоси не пофарбовані у відповідний колір згідно з ГОСТ і т.д.

Згідно з повідомленням, ці та інші порушення дозволили працівникам ДСНС зробити висновок, що ступінь ризику у сфері техногенної та пожежної безпеки високий.

"Прискіплива увага до технічного стану приміщень "Укрінбанку" після визнання його неплатоспроможним і запровадження в ньому тимчасової адміністрації перешкоджає роботі уповноваженої особи та може стати причиною затримки процесу виплат вкладникам та порушення планової роботи з виведення неплатоспроможного банку з ринку", - повідомляє прес-служба.

Як відомо, 25 грудня правління Національного банку України прийняло рішення про віднесення ПАТ "Укрінбанк" до категорії неплатоспроможних.

3 лютого Фонд гарантування вкладів фізичних осіб почав виплати вкладникам "Укрінбанку".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: