Обама хоче ввести податок на нафту в 10 доларів за барель

П'ятниця, 5 лютого 2016, 10:33

Президент США Барак Обама запропонує в бюджеті на 2017 фінансовий рік безпрецедентний податок на нафту у розмірі 10 доларів за кожен барель.

Про це йдеться у повідомленні Білого дому, пише "Прайм".

Як очікується, контрольований республіканцями конгрес відкине цю ініціативу.

Передбачається, що податок будуть платити нафтові компанії, а збори від нього використовуватимуть для будівництва міського транспорту, високошвидкісних залізничних магістралей, впровадження екологічно чистих видів транспорту і роботизованих автомобілів.

Реклама:

Згідно із заявою прес-секретаря Обами Джоша Ернеста, податок буде вводитися поступово протягом п'яти років.

"План президента підвищить американські інвестиції в екологічно чисту транспортну інфраструктуру приблизно на 50% порівняно з нинішнім рівнем, а також допоможе реформувати існуючі інвестиції, щоб скоротити викиди двоокису вуглецю, скоротити споживання нафти і створити нові робочі місця", - йдеться в заяві Білого дому.

Обама розраховує "докорінно змінити транспортний ландшафт на десятиліття вперед, скоротивши залежність від нафти і викиди парникових газів, а також зміцнивши здатність реагувати на зміни клімату".

Пропозиції Обами відображають прагнення президента США залишити слід в історії за рахунок великих реформ.

Він протягом ряду років вказував, що потенційні конкуренти Сполучених Штатів, насамперед Китай, активно інвестують в інфраструктуру, дороги, транспорт, вироблення і застосування екологічно чистої електроенергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: