Ціни на нафту знижуються на побоюваннях про надлишок пропозиції

П'ятниця, 26 лютого 2016, 09:04

Ціни на нафту знижуються через те, що інвестори не впевнені, що виробники нафти домовляться про спільні дії.

Про це пише Рейтер.

Ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,19 долара до 35,10 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,05 долара до 33,02 долара.

Ціни піднялися в четвер увечері за рахунок зростання споживання бензину в США і, як висловилися аналітики банку ANZ, "одвічної надії, що учасники ОПЕК можуть домовитися про видобуток".

Реклама:

Ця надія була викликана повідомленнями про майбутню зустріч Саудівської Аравії, Катару, Венесуели і Росії, під час якої ці країни знову обговорять заморожування видобутку на рівні січня. Але потім трейдери вирішили, що припинення зростання видобутку не позбавить ринок від надлишків нафти.

"Обмеження видобутку рівнем січня, коли виробники добували більше мільйона барелів нафти на добу понад потребу споживачів, жодним чином не допоможе знизити надлишок. Насправді, враховуючи, що в січні Іран почав повертатися на ринки, надлишки будуть зростати", - сказав один високопоставлений трейдер на нафтовому ринку.

Іран сподівається збільшити експорт нафти на 1 мільйон барелів на добу протягом року після скасування санкцій, яке відбулося в січні. За час санкцій експорт нафти з Ірану знизився більш ніж наполовину з 3 мільйонів барелів на добу в 2011 році.

Споживання бензину в США на 19 лютого становило 9,06 мільйона барелів на добу в порівнянні з 8,6 мільйона 22 січня. Аналітики попереджають, що навесні споживання бензину в США і Європі зазвичай знижується.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!