Голова "Укргазвидобування" отримує 398 тисяч гривень на місяць

Понеділок, 25 січня 2016, 18:52

Оклад голови правління ПАТ "Укргазвидобування" Олега Прохоренка становить 398 тисяч гривень на місяць.

Про це на Погоджувальній раді повідомив голова депутатської групи "Воля народу" Ярослав Москаленко.

"30 грудня минулого року очільнику УГВ Олегу Прохоренку встановлено оклад у розмірі 398 тисяч гривень. Крім цього, згідно з колективним договором, йому нараховується щомісячна премія 75%, надбавка за інтенсивність праці 50%, надбавка за роботу з секретними документами 15%. Разом виходить 955 тисяч грн на місяць", - заявив Москаленко.

Прохоренко підтвердив ЕП, що інформація про оклад відповідає дійсності, однак, за його словами, надбавок він не отримує.

Реклама:

"Оклад 398 тисяч встановлений рішенням НАК "Нафтогаз" згідно постанови Кабінету міністрів. Вказується, що я отримую якісь надбавки – це неправда. Зараз обговорюється премія,і згідно постанови, Кабміном встановлюється певна система, але зараз це питання до кінця не вирішене", - заявив Прохоренко.

За його словами, така зарплата є нормальною для корпоративного сектору і підвищення зарплат до ринкового рівня – це єдиний спосіб подалати коррупцію.

"За 6 місяців роботи ми заробили 1,6 млрд. Це повністю нова команда керівників, які прийшли з приватного бізнесу і міжнародних компаній. Для нас високі оклади – це нормальна справа. Для того, щоб цей ефект можна було підтримувати, людям потрібно давати нормальні зарплати", - додав він.

Прохоренко зазначив, що заробітна плата була підвищена в цілому для усіх співробітників компанії.

"Підвищення стосується не тільки мого окладу, воно йде в цілому по компанії. У нас одна з найголовніших задач – зняти всіх з корупційних гачків. Щоб люди не вимивали гроші з компанії, щоб вони залишалися в компанії і щоб люди працювали на підвищення видобутку газу", - заявив голова компанії.

Як зазначає у своєму блозі народний депутат "БПП" Сергій Лещенко, до призначення нового менеджменту, "Укргазвидобування" керувалося депутатською групою "Воля народу".

"Єремеєвим було поставлено заступника голови правління "Укргазвидобування" Вадима Шленчака, мережу заправок якого "Калина" придбав Єремеєв для своєї мережі WOG", - пише Лещенко.

В травні 2015 року Шленчак як заступник голови правління  "Укргазвидобування" розмістив на строковому депозитному рахунку в маловідомому "Банку інвестицій та заощаджень" величезну суму 373,1 млн гривень.

Серед акціонерів банку, згідно з розкриттям інформації на сайті НБУ в липні 2015 року, присутні нардеп від групи "Воля народу" Степан Івахів, дружина іншого депутата від цієї групи Ярослава Москаленка - Інна Москаленко, брат покійного Ігоря Єремеєва - Євген.

У 2015 році новий менеджмент "Укргазвидобування" ініціював судовий позов про розірвання угоди щодо розміщення на депозитах у банку групи "Воля народу" 373 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що Голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв отримує зарплату близько 1,5 тисячі євро на місяць.

Голова правління ПАТ "Укрнафта" Марк Роллінс разом з бонусами отримує не менше 1 млн доларів на рік.

 натисніть для збільшення
 натисніть для збільшення

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: