"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Новому голові "Укрнафти" будуть платити не менше мільйона доларів на рік

Середа, 16 вересня 2015, 17:24

Заробітна плата нового голови правління ПАТ "Укрнафта" Марка Роллінза становитиме 500 тисяч доларів.

Про це йдеться в його контракті з підприємством, який є в розпорядженні Економічної правди.

В документі зазначається, що річна основна заробітна плата Роллінза становитиме гривневий еквівалент 500 тисячі доларів і буде виплачуватися щомісячними платежами.

Водночас, річний бонус за результатами кожного фінансового року становитиме 2% від розміру доларового еквівалента гривневої суми чистого прибутку. Річний бонус, згідно з умовами контракту, буде виплачуватися двома траншами.

Реклама:

Перший транш буде включати гарантовану мінімальну суму, яка становитиме ті ж 500 тисяч доларів. Він складається з конкурентної винагороди "з урахуванням ризику посади і робочого середовища", компенсації за відсутність пенсійних внесків, "звичайних переваг, що надаються іноземному працівнику за роботу в іноземній юрисдикції" та суми за виконання KPI (Ключових показників ефективності).

Другий транш дорівнюватиме сумі, на яку річний бонус перевищує сплачену суму першого траншу.

"Кожен транш річного бонусу сплачується в гривнях за курсом НБУ на дату нарахування платежу відповідного траншу", - наголошується в контракті.

Крім цього, керівнику нараховуються інші види матеріального забезпечення за рахунок компанії. По-перше, це забезпечення керівника та членів його родини медичним страхуванням.

По друге - відшкодування витрат на проживання у помешканні в місті Києві у сумі, що не перевищує 5 тисяч доларів.

По-третє, сплата коштів на представницькі витрати і забезпечення мебльованим кабінетом із сучасними засобами організаційної та комп'ютерної техніки та службовим авто.

У розпорядженні ЕП також є попередні проекти трудового контракту між ПАТ "Укрнафта" та Роллінзом, за якими його заробітна плата повинна була становити не більше 180 тисяч гривень на місяць з премією у розмірі 1% від розміру чистого прибутку. 

Раніше повідомлялося, що глава правління ПАТ "Укрнафта", британець Марк Роллінз, відмовляється включати в трудовий контракт пункти про виплату дивідендів і податків.

Також у своєму блозі на "УП" народний депутат Сергій Лещенко повідомляв, що Ігор Коломойський укладав таємні угоди з менеджерами "Укрнафти" про додаткове фінансове заохочення.

Як відомо, чистий прибуток "Укрнафти" у 2014 році становив 1,26 мільярда гривень. 

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: