ОТП Банк збільшив статутний фонд до 6,2 мільярда

Середа, 23 грудня 2015, 14:03

ОТП Банк збільшив статутний фонд на 2,518 мільярда гривень до 6,186 мільярда гривень.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби банку, передають "Українські Новини".

"ОТП Банк завершив процес докапіталізації на суму 2,518 млрд гривень - як за рахунок конвертації субординованого боргу, отриманого від материнської компанії, так і за рахунок інших кредитів, отриманих від материнської компанії", - сказано в ньому.

Таким чином, після узгодження документів Національним банком України статутний капітал ОТП Банку становитиме 6,186 млрд гривень.

Реклама:

Даний крок став третім етапом планомірної реалізації програми капіталізації банку.

Першим етапом в рамках цієї програми стало збільшення капіталу шляхом конвертації субборгу в капітал банку за рахунок допемісії акцій і премії, авторизованій акціонером, на суму близько 1,2 млрд гривень у першому кварталі.

Наступним кроком реалізації намірів акціонера щодо української дочірньої структури стало погашення субординованого кредиту міжнародних інститутів на суму 65 млн доларів у другому кварталі і подальше самостійне збільшення капіталу української дочірньої структури.

Як повідомлялося, 100% акцій публічного акціонерного товариства "ОТП Банк" володіє угорський OTP Bank, який у 2006 році купив цю фінустанову у групи Raiffeisen International.

За даними НБУ, на 1 жовтня за розміром активів банк займав 13-е місце (23,055 млрд гривень) серед 122 діючих банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: