Туркменія почала будівництво газопроводу в Індію

Неділя, 13 грудня 2015, 12:17

Туркменія приступила до будівництва ділянки газопроводу Туркменія-Афганістан-Пакистан-Індія, а також до третього етапу освоєння найбільшого в країні газового родовища "Галкиниш", яке буде ресурсною базою ТАПІ.

Про це пише "Прайм".

У церемонії закладки трубопровод, взяли участь президент Гурбангули Бердимухамедов, президент Афганістану Мохаммад Ашраф Гані, прем'єр-міністр Пакистану Наваз Шаріф і віце-президент Індії Мохаммад Хамід Ансарі.

Будівництво туркменської ділянки ТАПІ протяжністю 214 кілометрів будуть вести держконцерни "Туркменгаз" і "Туркменнефтегазстрой".

Реклама:

Третій етап освоєння газового родовища буде вести японо-турецький консорціум компаній - JGC, Mitsubishi, Itochi, Chiyoda, Sojitz, Chalik Group і Ronesans.

Загальна протяжність газопроводу ТАПІ, який бере свій початок від самого великого газового родовища Туркменії Галкиниш, складе близько 1 814 кілометрів.

Газопровід пройде через афганські міста Герат і Кандагар, пакистанські Кветта і Мултан, і досягне населеного пункту Фазілка на пакистано-індійському кордоні.

При цьому 214 кілометрів магістралі пройдуть по території Туркменістану, 773 - по території Афганістану і 827 - по території Пакистану. Потужність газопроводу складе 33 млрд кубометрів природного газу на рік.

Проект газопроводу ТАПІ отримав схвалення ряду держав, у тому числі РФ і США, а також таких міжнародних фінансових організацій, як Азіатський банк розвитку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: